Optie 1

Prive rondleiding  voor de hele familie van de  Archeologische Opgravingen van Olympia

  • Duur: 1.15 tot 1.30 uur
  • Kosten per groep /familie: 90 euro ( max 10 personen, voor groepen prijs op aanvraag )

Tijdens deze tour bezoek je samen met mij de opgravingen van Olympia die gelegen zijn in een prachtig archeologisch park. Er zijn veel bomen en zelfs in de zomer is er genoeg schaduw om hier heerlijk rond te kunnen lopen. Tijdens een  ontspannen wandeling ontdek je waar, waarom en hoe de Olympische Spelen ooit begonnen . Ook bezoeken we oa de gebouwen van het “ Olympische dorp”, het heiligdom met de tempels  en ook het stadium waar de Spelen werden gehouden in de oudheid. Uiteraard is er de gelegenheid voor degenen die dat willen om in het stadium een wedstrijdje te houden. Ook de plek waar het Olympsch vuur wordt aangestoken komt uitgebreid aan bod en geef ik tips waar je de mooiste fotos kunt maken.

Na mijn rondleiding kun je eventueel op eigen gelegenheid het museum bezoeken waar de belangrijkste vondsten van de opgravingen te zien zijn.

Optie 2

Prive rondleiding voor de hele familie van de opgravingen en het archeologische museum.

  • Duur: 2.5 uur
  • Kosten: 130 euro ( exclusief de whispersystemen die verplicht zijn in het museum , kosten 4 euro per person)

Tijdens deze tour bezoek je samen met mij de opgravingen van Olympia die gelegen zijn in een prachtig archeologisch park. Er zijn veel bomen en zelfs in de zomer is er genoeg schaduw om hier heerlijk rond te kunnen lopen. Tijdens een  ontspannen wandeling ontdek je waar , waarom en hoe de Olympische Spelen ooit begonnen zijn. Ook bezoeken we oa de gebouwen van het “ Olympische dorp”, het heiligdom met de tempels  en ook het stadium waar de Spelen werden gehouden in de oudheid. Uiteraard is er de gelegenheid voor degenen die dat willen om in het stadium een wedstrijdje te houden. Ook de plek waar het Olympsch vuur wordt aangestoken komt uitgebreid aan bod en geef ik tips waar je de mooiste fotos kunt maken.

Vervolgens bezoeken we samen het museum ( op 5 minuten loopafstand van de site) om daar de belangrijkste vondsten van de opgravingen te zien en persoonlijk kennis te maken met de goden en helden die in Olympia vertegenwoordigd waren: Zeus , Hermes, Nike  en niet te vergeten Herakles, de Superman van de oude Grieken.