Mijn naam is Saskia Alting- Loukarea en zoals de eerste helft van mijn naam al doet vermoeden ben ik Nederlandse van geboorte. Een bakker’s dochter , geboren en getogen in een klein dorpje in de Alblasserwaard. Alweer 27 jaar geleden zette ik als jong meisje voor het eerst voet op Griekse bodem en verloor terstond mijn hart aan dit prachtige zonnige land en volk. Al die ontmoetingen met bijzondere mensen op mooie locaties in combinatie met de rijke geschiedenis en mythologie lieten mij niet los, ook niet toen ik weer terug was in Nederland. Ik was zo onder de indruk van dit prachtige land dat ik besloot Nieuwgriekse Taal en Byzantionology te studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Na mijn afstuderen verhuisde ik direct naar Griekenland en begeleidde daar een aantal jaren culturele rondreizen . Ik weet nog goed dat mijn professor van de universiteit van Amsterdam het jammer vond dat ik na mijn studie ging “reislijden” (opzettelijk geschreven met een lange ij) . Na dit enkele jaren met veel plezier gedaan te hebben ,wilde ik toch wat meer thuis zijn ipv de hele tijd op reis te zijn. Ik besloot een vervolgopleiding te volgen in Griekenland om gediplomeerd gids te worden.

De laatste 16 jaar werk ik nu met veel plezier als officiele gids in Olympia, de geboorteplaats van de antieke Olympische spelen. Ik verzorg rondleidingen voor de hele familie en vind het heerlijk om gezellig babbelend met kids en ouders door Olympia te lopen. Kinderen verrassen mij vaak met hun vragen en reacties . Ook deel ik graag tips en ideen wat betreft gezellige tavernas en terrasjes, wijnboerderijen etc. Behalve de opgravingen in Olympia zijn er nog zo veel meer leuke dingen te doen en te ontdekken en interessante mensen te ontmoeten in dit prachtige gebied…

Ik hoop jullie binnenkort ook een keer persoonlijk te kunnen leren kennen in deze prachtige streek van Griekenland.